Responsive webdesign

De laatste jaren is het aantal mensen met mobiel internet enorm gestegen. Het gevolg daarvan is dat websites vandaag de dag vaak ontwikkeld worden automatisch schalen naar het formaat van het beeldscherm zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Mobiele website

De automatische aanpassing in de vormgeving noemt men responsive webdesign (ook bekend als “mobiele website”, maar dat dekt de lading niet volledig).

Het grote voordeel voor de bezoeker van de website is de leesbaarheid zonder in te hoeven zoomen op een bepaald stuk van een (niet responsive) website.
Ook afbeeldingen worden netjes weergegeven waarmee de uitstraling en het gevoel van de website niet verandert. Hetzelfde geldt voor de menustructuur; deze wordt automatisch aangepast waardoor de gebruiker geen ergernis ervaart door niet werkende of verdwenen buttons.
Een lokaal voorbeeld van responsive webdesign is de website woonboulevardzaandam.nl, ook deze website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten waarbij de gebruiker van de website centraal staat.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn om uw bestaande website in overeenstemming te brengen met de hedendaagse technieken, neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

shopify visitor statistics